DGS-maraton 2010

Lørdag d. 13. november 2010 gik tolv Gule Spejdere hver et Maraton på 42, 195 km, i alt over 500 km for at samle penge ind til Deres tur til Kina i sommeren 2011.

Turen indbragte dem kr. 22.756, - men også lidt ømme ben og nogle vabler.

Selvom efteråret viser sig, med både storm, regn og frostgrader, så mødte alle storspejdere (i alderen 11-14 år) op ved spejdernes hytte lørdag d. 13. november, med det mål at samle penge ind til deres sommerlejr 2011 til Kina.

Måden, der skulle samles penge ind, var ved at gennemføre et Maraton. Hver spejder har haft travlt med at finde personlige sponsorer, som ville støtte dem med kr. 10,- pr. gennemført kilometer og samlet ville et gennemført Marathon give spejderen 421,95 kr. for hver sponsor, de havde fundet.

Lørdag morgen Kl. 09.00, stod solen flot på himlen, de sidste blade på træerne kæmpede for ikke at blive blæst af, neglene var klippet og madpakken smurt - vejen mod "Muren" kunne begynde.

Første del af ruten gik til Ydernæs og lystbådehavnen og efterfølgende ind ad Kanalvej og op ad Nygårdsvej ud til Hovedmosesti, videre forbi Rønnebæk Skole og til Rønnebæk, hvor frokosten blev indtaget. Herfra gik turen ind af Laugstien og op forbi kasernen og en tur rundt i Kalbyrisskoven, videre mod Holme Olstrup, hvor der blev holdt et "kage-hvil" ved kirken. De første vabler havde på dette tidspunkt fundet frem til enkeltes fødder, men de forsatte alligevel med smil på læben - målet er jo "Muren" - altså den Kinesiske Mur. Videre af sted mod Holmegaard Gods, Fensmark og gennem Stenskoven, hvor der blev tanket godt op i sukkerdepoterne, med pingvinstænger, chokoladeskildpadder og andet godt fra vores gode ven "Tom´s". De sidste 10 kilometer foregik i mørke - men humøret var strålende, fødderne ømme, tæerne sure og alle med målet i sigte. Kl. 18.00 var alle i mål - hjemme ventede mad, bad og en god nats søvn - efter over 500 kilometers gå- og løbetur.

De Gule Spejdere | web-nae(at)1naestved.dk
Jyskweb 2008