1. Næstved

Ulveturnering 2015

Fredag den 29. Maj drog 24 glade og spændte ulve, 2 ledere samt vores trofaste hjælpere, Rann og Mikkel mod Bornholm, for at deltage i åres ulveturnering. Vi mødtes på stationen for morgenstunden og med tog, bus og færge ankom vi nogle timer forsinket til Bornholm. Forsinkelsen gjorde, at vi ikke havde så lang tid som forventet til sightseeing men vi fik set Natur Bornholm, der er et naturhistorisk besøgscenter. Efter pizza i Åkirkeby ankom vi til lejren først på aftenen og slog telte op og fandt vores rygsække, der var bragt over i traileren. Mesua stødte til om natten, da færgerne fortsat sejlede uregelmæssigt. Lørdag morgen vågnede vi til regnvejr, men trods det våde indslag var humøret højt og efter morgenmad og pep-talk startede ulveløbet. Der var historisk mange ulve, 161, med til turneringen, fordelt på 30 bander. Efter ulveløbet var der frokost, hvorefter det kulørte løb startede. Alle blev ansigtsmalet og iklædt kostumer dystede banderne mod hinanden i alt fra fremstilling af nøgleringe til ulækkerheds-post med fiskerester og meget andet. Godt trætte sluttede lørdagen med aftensmad og lejrbål. Søndag pakkede vi sammen, ulvene dystede i tovtrækning og kort før frokost var der flagparade med præmieoverrækkelse. For vores vedkommende gik det godt, Panterne vandt bedste turn-out, grævlinge kom på andenpladsen, løverne på tredjepladsen. Løverne vandt ulveløbet incl. Turn-out, grævlinge kom på andenpladsen, panterne på fjerdepladsen. Panterne vandt det frie løb. Samlet set blev panterne bedste bande, grævlinge kom på andenpladsen og løverne på fjerdepladsen. Flokkonkurrencen vandt vi også, så det vil sige at vi har danmarks bedste flok med danmarks bedste, andenbedste og fjerdebedste bande. Turen hjem gik på må og få, da færgerne stadig var uregelmæssige. Efter en del ventetid i Rønne med sejrs-is, gik turen atter hjem med bus og tog. Det var nogle trætte ulve og ledere der landede i Næstved kl. 21.18. Onsdagen efter blev det fejret med pizza, sodavand og film, traditionen tro.

 

Tak for en dejlig og hård tur, Bagheera

billeder ulve

Troubadour

For første gang i flere år kan vi sige tillykke til Bekko, der havde øvet sig og kunne tage Troubadour mærket. Se nærmere i din ulvebog, hvis du også vil tage dette mærke.

Xylofon
De tre bukke bruse

Se Bekko spille her

tryk på Linket

sct. Georgsløb 2014

På en dejlig septemberdag deltog 26 ulve i fire bander i det årlige Sct. Georgsløb, der er en dyst blandt alle Næstveds spejdere. Temaet var i år Emil fra Lønneberg og der var lavet ti poster. Det var fortrinsvis spejderfærdigheder der blev afprøvet, hvilket var en god lejlighed, for alle nye ulve, til at vise hvad vi har lært de første måneder. Efter et godt løb spiste vi basser og drak sodavand i solen, hvorefter der var præmieoverrækkelse. Panterne vandt løbet, Grævlinge blev nr. 5, Elefanterne nr. 8 og Løverne nr. 9. Samlet set vandt vi fra 1. Næstved konkurrencen og fik skjoldet med hjem. ( igen)

der smages med bind for øjnene
på øen i Susåen
hygge efter løbet
i samlet flok
Stolte Pantere
vinder løbet
hele flokken
hyldes som samlet vinder
førstehjælp
i samarbejde
på vej
stylteløb
det er svært
Mowgli
glade ulve

Ulvenes Korpslejr 2014

ulveflokken
ulve i cowboyudstyr
Ulvelejren

Kære alle 

Tak for en dejlig uge, hvor vi for ulvenes vedkommende var 24 børn og fem voksne samlet. Vi blev indkvarteret i Yellow Horse Ranch, hvor teltene blev sat op. Vi delte lejr med ravnetroppen og Frederiksborg trop. Der var sat kulisse-by op med bank, saloon, sheriff kontor og meget mere. Der var bygget hegn og huse op i lejrene. De mange ildsjæle havde lavet aktiviteter i form af tovbro, telegraf, Svævebane, Forhindringsbane, Minen - Gulgravning, Slackline, bueskydning, skydning med gevær, ponyridning, kørsel med diligensen, rodeotyr, bælteplader hos smeden, slik fabrik, trykning af t-shirts, knivkast og indianerdart. Desuden lavede alle ulve en læderpung, en trærevolver og en kæphest, der skulle bruges til væddeløb. Alle dage var der aktiviteter samt cowboy tema, hvilket var valg af borgmester, linedance, show med hurtigtræk, lasso og heste, hvorfra der blev skudt med bue og pil, samt fægtet, der var vandkamp og meget mere. Onsdag var vi alle på Kronborg efterfulgt af en badetur på Hornbæk strand, vi nåede tre gode badeture, før bussen kørte hjem. Mange fik post og der blev delt slik ud, ligesom der blev handlet flittigt i  Sugarmammas Candystore. Der blev lavet bål på pladsen, med skumfiduser, 1. Næstved holdt gruppe aften tirsdag med bål, sang og kanelsnegle og der var også to store fælles lejrbål. Gennem hele ugen havde Gary gunslinger og hans bande stjålet fra byen men den sidste dag red 160 ulve ud med træpistoler og kæpheste, anført af byens sheriff, hvor banden blev fanget, rullet i tjære og dyppet i fjer.  Vi har sammen fået en kæmpe oplevelse, ikke mindst var uvejret over lejren en af de første dage, for nogle, grænseoverskridende. Alle ulve er gået til opgaverne med stort mod og alle har fået prøvet noget helt andet end de ellers ville have kunnet opleve. Vi har desuden nået nogle af elementerne fra lejrmærket således at alle nu blandt andet vasket sokker og deltaget i rengøring. Nedenfor vedhæftes billeder fra turen. / Bagheera

Billeder korpslejr

Ranchen
teltlejr
lejrbål med naboer
skumfiduser ristes over bål
lejrmærke
postkort til mor og far
vakebalje og bræt
alle skal prøve
revolveren laves
stifindere uden sikkerhedsline
Glip
og hjem igen
Hathi
Mowgli klar
og på
Tikki
koncentration
Strix Bubo
Rama
Stifinder på slap line
Pampas
Kamya
Sheeta
Hesteopvisning
og næsten til hest
Ferao venter på tur
på pony
Station for diligence
og vognen
guldet fra minen vejes og veksles
kniven slibes
leg på gynge
svævebanen
den er lang
og høj
indianerddart
slikfabrik
knivkast
bueskydning
forhindringsbane
guldgravere
levende Musik i saloonen
og poker
og whiskey
i baren
lægestationen med læge og ambulance
frække ulve
Gurreville Gazette læses
mad i teltet
til store og små
opvaskestation
pionerer
Hygge
og dansepiger
valgfest på pladsen
kandidaterne
røvere er fanget
og rulles i tjære
og dyppes i fjer
hængekøjelejr
spejdernes "fort"
slacklinebane klar
igang Sheeta
der er langt ned
Simba i god stil
Strix Bubo
Bagheera på slap line
Hygge ved bålet
ulvene klar på øverste trin
vi venter
underholdning
mørket sænker sig
men vi er samlet alle mand
 
 

kagemand til ulvene

Flokaften kun for Næstved

erfaringer deles ud
de små søgte de store
fællesskab
ulve med stifindere
sang
kanelsnegle

tur til Kronborg

Kalanag og pampas på voldene
kronborg
Drengene på kanonerne
de voksne reflekterer i bussen

Hestevæddeløb

hestene er færdige
der rides om kap

der rides ud efter banditterne

Røverne fanges

vi venter på røverne
der fanges og rulles i tjære
og dyppes i fjer

Kommende stifindere på besøg i stifinderlejren

øvelser med værktøj
mad med de "store"
i godt humør
de store viger pladsen

Helt klar til at tage hjem

Ulveturnering 2014

Årets ulveturnering fandt sted i weekenden 23-25 maj 2014, Næstved havde 4 bander med. Vi mødtes 22 ulve og tre ledere i hytten fredag eftermiddag, hvor vi pakkede telte og grej samt rygsække i traileren og kørte til Hillerød hvor Frederiksborg trop var vært. Vel fremme fik vi spist madpakker, rejst telte og indrettet lejr. Sidst på aftenen var der godnathistorie fra junglebogen, læst højt for de ca. 150 ulve der var samlet.

Lørdag morgen blev vi vækket af Hans Peter der spillede morgensang på trompet. Efter oprydning og morgenmad var der morgenparade med hejsning af flag, hvilket vi fra Næstved skulle stå for, da vi vandt sidste år. Herefter begyndte ulveturneringen med ulveløbet, en konkurrence i spejderfærdigheder og bedømmelse af opførsel og samarbejde, samt et kulørt løb, der er en fri konkurrence som i år var bygget op om junglebogen. Der blev dystet blandt de 31 bander der var tilmeldt turneringen. Vejrguderne var med os og vi havde alle en fantastisk dag, der sluttede med god aftensmad og bagefter et kæmpe lejrbål, krydret med bålunderholdning fra alle ulvene og sange til. 

Søndag morgen pakkede vi vores ting sammen og fik morgenmad. Efter flaghejsning, hvor alle sang fødselsdagssang for Tjeik var der tovtrækningskonkurrence. Med de sidste kræfter brugt var der parade og præmieoverrækkelse. Rold Skovs Kronhjorte vandt samlet set bandekonkurrencen og havde bedste turnout. I Næstved vandt vi samlet set som bedste flok med flest point i gennemsnit pr. bande, Grævlinge vandt selve ulveløbet og bandernes resultat blev herefter:

Hjorte 2. plads

Grævlinge, 3. plads

løver, 4. plads

Elefanter, 8. plads

Utroligt flot, at alle kom i top ti ud af 31 deltagende. Det kunne mærkes at alle havde givet sig og gjort deres bedste og at sammenholdet og hjælpsomheden var i top. 

Tak til Frederiksborg trop for en fantastisk turnering og alle for en god weekend.

Bagheera

billeder fra ulveturneringen

vel ankommet
flaget hejses af Næstved der vandt sidste år
klar til turnering
klar til kulørtløb
vendespilspost
grævlinge
løver
hjorte på forhindringsbane
rådslagning elefanter
post med boldkast
og målet
befri Mowgli
instruks
klar til start
igang
der heppes
post med løb om bål
smagskimsleg
trætte ulve efter løbene
store og små spejdere hygger sammen
klar til aftenens bål
bålet tændt ved den store teltlejr
Næstved underholder
glad og træt leder efter en lang dag
morgenvækning med Se nu stiger solen...
alle 200 synger for fødselaren
Stolte grævlinge har klaret sig bedst på ulveløbet
Næstved vinder bedste flok

Overnatning i hytten 25 & 26 april

Tak til alle ulve for en god overnatning samt gåturen om lørdagen hvor alle fik rørt benene. Vi satte telte op fredag og indrettede os, herefter serverede Chua´s forældre hjemmelavede burgere til aftensmad. Ulvene skulle selv vaske op og rydde op hvorefter det var tid til at gå i posen. Der blev dog hygget længe i teltene før der var ro. Lørdag morgen var der ikke behov for vækning, da de første sørgede for at vække resten kl. 5.30. Efter Up To Standard hvor alle havde pakket deres ting sammen og ryddet op i teltene var der morgenmad og klargøring af madpakker til gåturen. Ud af 28 valgte 21 at gå 20 km, de sidste 7, 10 km, da det er et krav at have gået 10 km før end man må gå 20 km. 20 km holdet gik først af sted på en god rute uden trafik. Der var små pauser undervejs og en god frokostpause på halvvejen. 10 km holdet ryddede færdigt op ved hytten og gik herefter en rute igennem Fruens plantage, hvor der var frokost og leg. Vi mødtes alle i Rønnebæk til kage og saftevand inden de sidste kilometer hjem til hytten. Alle gennemførte i god stil, dog trætte i benene. Alle er vi nu klar til ulveturnering med erfaring i at sætte telte op, klare os selv og holde ud når vi er trætte. Hilsen Bagheera

 

 

Morgenro i lejren

pakkeliste og udrustning

her finder du listen over dit ugentlige udstyr der skal medbringes samt pakkelister til ture. Generelt skal ulvelommen være i orden, knobbånd medbringes og påklædningen skal svare til vejret

DEL PÅ:

knob vi snart skal kunne alle sammen

Husk at øve jer, vi skal snart alle sammen kunne binde, sløjfe, råbåndsknob, hesteknude og slyngstik

sløjfe
råbåndsknob
hesteknude
slyngstik

Sådan laver du et råbåndsknob

klik på linket

Sådan laver du en sløjfe

Klik på linket

Start og slutsang

Til hvert ulvemøde starter og afslutter vi mødet med vores floksange.

Nyt fra ulvene

Ulvenes byløb den 30. marts.

Tak for et godt byløb til alle ulvene og også til forældrene på posterne. 

Alle vandt en god dag i det gode forårsvejr. Endnu en gang var vi heldige og de fleste kunne gå rundt i byen i spejderskjorterne. Der var i alt ti poster bemandet af forældre og der blev dystet på posterne og fortalt om Næstveds historie, hvilket til sidst skulle gengives på en tipskupon.

Grævlingene vandt samlet set løbet. Elefanterne fik bedste turn-out.

Efter løbet hyggede vi med hjemmebagte boller og kakao.

 

 

 

billeder fra Byløbet