1. Næstved

Mindeløb 2014 .... Historien fra POST 1 og lidt fra løbet

Året er 1943. 2. Verdenskrig er i gang i Danmark. Tyskerne har overtaget ALT! Tyskerne har erobret stationen I Næstved by og kasernen.
Tyskerne er interesseret i at sikre deres kommunikationslinjer til Norge og Sverige, hvor de henter 8 millioner tons Jernmalm hvert år til deres våbenindustri. Efter lange og seje kampe ved Næstved egnen har det danske militær til sidst mistet Terræn til de tyske Waffen-SS tropper. Tyskerne kontrollerer nu både luftrummet, landjorden og endda også søvejen på Susåen. Flere af modstandskæmperne, samt danske soldater, nåede ikke tilbage fra frontlinjen, da tyskerne stormede frem. Det betyder, at de er fanget bag fjendens linje og ingen mad har. Samtidige med det lider modstandsfolkene og soldaterne stor mangel på ammunition, der bliver mindre og mindre dag for dag. Da tyskerne kontrollerer hele omegnen, har soldater og modstandskæmpere ikke kunne komme dem til hjælps. Den eneste måde vi kan stoppe tyskernes fremad march på og vende krigens udfald, er ved at lave nogle sabortageaktioner. Derfor må vi have nye kæfter på banen, folk med evner inden for naturen og gå-på-mod, folk som rigtige spejdere.

En af spidserne og måske den bedste strateg i den tyske officerstand, skulle eftersigende være i omegnen og hvis vi kan eliminere ham, så vil vi kunne sætte dem langt bagud, og vi kan dermed slå dem tilbage og få afsluttet denne forfærdelige krig. Hvem han er …. Hvordan han ser ud …. Hvor han er …. Det er noget af det vi skal finde frem til…. Og har brug for hjælp til…. Første test er en krydspejling.

 

10 spejdere stillede til start på årets Mindeløb fredag d. 29. august kl. 19.30. De var klar til at tage udfordringen op og efter at have hørt historien om Mindeløbet, blev spejderne sendt af sted på et Mindeløb, som indeholdt poster, som snigning, skydning, førstehjælp, morse, gps, krydspejling og naturligvis en madpost.

Der var tæt kamp mellem de 4 første (Molle/Marie, Bjørn, Nicolai, Bjørn), men i sidste ende var det;

                               Nicolai, PL i Egern

 

som løb med sejren. Tillykke 

WAGADUGO 2014

Så er der nyt fra årets Wagadugo følg link

Instakaafslutning - Sct. Georges Dag 2014

Så blev det atter tid, til at få afgjort årets instaka. 

 

Vi mødtes ved Herlufsholm Kirke og så gik turen mod den Gamle Eg, hvor Sct. Georges Budskabet blev læst op og spejderløfte afgivet.

Herefter var det tid til at afsløre, hvem som havde vundet instakaen.

 

Det blev Lynx Lynx      TILLYKKE

 

Klik på linket og se <link fileadmin spejder point_2014.xlsx>pointskemaet.

DEL PÅ:

Startsang .... i printvenlig udgave.