1. Næstved
DEL PÅ:

100 års jubilæum 2011

Øverst ses det flotte jubilæumsmærke, som er blevet lavet til minde om den store begivenhed. Mærket er tegnet af Henrik Andersen, tidligere Tropleder og fortsat medlem af Gruppen. En stor tak til Henrik for denne kreative indsats.

100 års fødselsdagen startede kl. 15 med spejdernes indmarch, hvorefter jubilæumssangen, skrevet af Sika, blev sunget. Så startede talerækken, hvor viceborgmester Carsten Rasmussen fremhævede, at spejderlivets udendørsaktiviteter i naturen fortsat kan konkurrere med f.eks. Playstation og Facebook. Korpsets formand ønskede tillykke med 1. Næstveds mange sejre i den gule uniform, og æresmedlem Lars Hansen fløjtede et "bliv hvor I er" og havde fundet gruppens fødselsattest i en gammel spejderdagbog fra 1911. Den overrakte han som en gave til 1. Næstved. Kirsten fra Tonkawagruppen fremhævede, at det er sjovt at være spejder, og der blev givet et stort BRAVO. Tocho fra stifinderne fortalte om, hvordan et job som madmor på en sommerlejr kan føre forældre i uniform, og på den måde give uforglemmelige oplevelser med mange glade børn, der kan det utroligste, når de er på spejderlejr.

Så blev det tid til at spise de lækre jubilæumskager fra Troldebageren. Kagerne vakte stor beundring hos de mange gæster. Underholdningen med tryllekunstneren vakte begejstring hos både store og små, og mange "ofre" måtte på scenen for at deltage i tryllerierne. Museumsvognen ankom og åbnede døren for et historisk kig ind blandt utallige spejdereffekter. Lige før pølsevognen åbnede, gik nøglelotteriet i gang. For 50 kr. kunne man købe en nøgle, der kunne åbne låsen på den flotte gevinst: En rasende flot MTB-cykel. Senere kunne alle afprøve den indkøbte nøgle i cykellåsen, og efter mange forgæves forsøg blev det Kala-nag, der løb af med præmien. Dette til trods for, at der var "falske" nøgler i omløb!

Og så blev der rakt pølser over disken i den blå pølsevogn. Udvalgte var fint i Kristians pølsevogn, men det viste sig snart, at en ristet hotdog var mest populær hos de voksne, mens børnene foretrak fransk hotdog. Da pølsevognen lukkede kl. 19.15 var der blevet spist 630 pølser, der blev skyllet ned med øl og vand fra boderne. Men der var også god afsætning af varme popcorn, alt imens der blev konkurreret i spejdernes boder med flødebollekasteren, roebowling, det muntre køkken og ballondart. Stemningen var høj, også i køen ved pølsevognen, hvor ventetiden gik med en god spejdersnak blandt gæsterne fra de forskellige grupper, der glædede os med deres fremmøde.

Den næste underholdning blev udført af ulvene, der i jungledragter dramatiserede Mowglis møde med dyrene i junglen. Stifinderne fik lige pludselig en syg kineser på hospitalet, og hr. Hansen måtte til skrædderen mange gange før han til sidst fik en ejendommelig gangart. Spejderne spillede op til overdrivelser, og smagte på en underlig grydedrik fra en spejderlejr.

Som afslutning på en festlig dag overrakte Stinus fra Korpset en pengegave til 1. Næstveds hytteprojekt samt en flot planche med gamle billeder fra 1. Næstveds mange bedrifter gennem årene. Ole Lumholt fra Klokkekilde roverklan var den sidste taler. Han havde medbragt udklip fra Spejdernes Magasin. Her kan man se, at vi i 1.Næstved har bevaret mange af de gamle spejdertraditioner og symboler, men samtidig også arbejdet for fornyelse i spejderarbejdet. Dette skal danne grundlag for spejderarbejdet i de kommende 100 år. Festlighederne sluttede med fødselsdagssangen og et længe leve for 1.Næstved Trop og Flok.